Onko moottorissa tarpeeksi öljyä?

Miten usein tarkistat moottorin öljymäärän? Entä tiedätkö, miten paljon öljyä moottoriin tulee täyttää? ÖLJYPISTEEN tekninen asiantuntija Markus Korpi kertoo, miten voit huolehtia moottoristasi parhaalla tavalla.

Miten usein tarkistat moottorin öljymäärän? Entä tiedätkö, miten paljon öljyä moottoriin tulee täyttää? ÖLJYPISTEEN tekninen asiantuntija Markus Korpi kertoo, miten voit huolehtia moottoristasi parhaalla tavalla.

– Monilla on autonsa moottorissa liian vähän öljyä, mikä voi aiheuttaa vakavia seurauksia ja pahimmassa tapauksessa moottorin vioittumisen.

Ennen moottorin vakavaa vioittumista öljyn puute saattaa kuitenkin aiheuttaa myös monia muita ongelmia, Markus Korpi kertoo.

Moottoriöljyn käyttö on ehdoton edellytys moottorin hyvälle toiminnalle.

Öljy voitelee moottorin, poistaa siitä epäpuhtauksia ja pitää moottorin lämpötilan sopivana.

– Auton ollessa käynnissä öljy kiertää moottorissa varmistaen moottorin ongelmattoman toiminnan. On kuitenkin tärkeää, ettei öljyä rasiteta ja että se saa välillä myös levätä, jotta se toimii hyvin myös seuraavalla matkalla ja ehkäisee moottorin kulumista.

Moottoriöljyn mittatikun ala- ja ylämerkin välinen ero voi merkitä jopa kokonaista öljylitraa. Jos öljymäärä on ylämerkin alapuolella, öljyä on liian vähän, mikä aiheuttaa moottorille tarpeetonta kulumista ja rasittaa öljyä turhaan.

– Jos moottorista puuttuu litra öljyä, öljy ei voitele moottoria tehokkaasti, moottorin lämpötila ei pysy oikealla tasolla eikä öljy poista epäpuhtauksia riittävän hyvin.

Öljyä ei saa myöskään olla liikaa, koska se lisää moottorin kitkaa ja nostaa lämpötilan liian korkeaksi. Öljyn määrä on optimaalinen, kun öljyä on öljytikun ylämerkkiin asti.

Seuraavassa on ÖLJYPISTEEN 4 vinkkiä öljyn tarkistamista varten:

  • Öljymäärä kannattaa tarkistaa joka tuhannen ajokilometrin jälkeen.
  • Moottorin tulee öljyä tarkistettaessa olla normaalissa työlämpötilassa, mutta se tulee sammuttaa ensin muutamaksi minuutiksi.
  • Öljyä tulee aina olla mittatikun ylämerkkiin saakka, ei enemmän eikä vähemmän.
  • Jos öljymäärä on mittatikun ylämerkin alapuolella, moottoriin tulee lisätä vähintään yhtä laadukasta öljyä kuin huoltokorjaamon käyttämä öljy.

Varaa aika huoltoon

Copyright © Öljypiste 2018. All Rights Reserved.

Verkkosivusto atFlow Oy