Jarruhuolto

Jarruhuolto

Jarrupalojen ja -levyjen vaihdot pikahuollosta.

Öljypisteellä huollamme jarrusi ja vaihdamme jarrupalat, jarrulevyt ja jarrunesteet.

Ei viikkojen jonoja, vaan usein jo seuraavana päivänä.

Katso toimipisteiden yhteystiedot Yhteystiedot -sivulta tai sivun alareunasta.

Voit varata ajan jarruhuoltoon myös ajanvarauskalenterimme kautta.

Hinnasto henkilöautoille.

  • Jarrupalan vaihtotyö 25€ per kulma
  • Jarrulevyn vaihtotyö 20€ per kulma
  • Jarrunesteiden vaihto 45€, sis. nesteet.
  • Kysy tarjous osista autoosi lähimmästä toimipisteestämme.

Auton jarrut

Autoissa käytetään pääsääntöisesti levyjarruja sekä rumpujarruja. Levyjarrut ovat rumpujarruja tehokkaammat ja uudemmissa henkilöautoissa käytetäänkin useimmiten niitä. Rumpujarruja käytetään vielä taka-akselilla.

Nykyisin jarrut ovat yleensä lukkiutumattomat eli ABS-jarrut. ABS-jarrut eivät lukkiudu vaan säilyttävät tiukassakin jarrutuksessa auton ohjattavuuden.

Autojen jarrut ovat lähes poikkeuksetta kaksipiirijarruja jolloin yhteen  jarrupiiriin kuuluu autossa vain kaksi pyörää. Jarrupiirin vikaantuessa toiset kaksi pyörää jarruttavat edelleen normaalisti.

Muita jarrun osia ovat esimerkiksi jarruhihnat, jarrukengät, jarruletkut, jarrulevyt, jarrurummut, jarrusatulat, jarrupalat sekä jarrusylinterit.

Autoissa on myös seisontajarru, jonka tarkoituksena on pitää auto paikoillaan sen ollessa pysäköitynä. Henkilöautoissa seisontajarru on yleensä käsijarru ja se vaikuttaa taka-akseliin. Käsijarru on uusissakin autoissa yleensä rumputyyppinen.

Jarruhuollon jälkeen

Jarruosien vaihtamisen jälkeen jarrut vaativat sisäänajoa. Heti osien uusimisen jälkeen kannattaa olla varovainen jarrutuksissa. Tarpeettoman voimakkaita jarrutuksia tulee välttää ensimmäisen 500 kilometrin aikana.

Jarrupalat voidaan ajaa sisään muutamilla jarrutuksilla noin 60 kilometrin tuntivauhdista pysähdyksiin saakka. Jarrutuksia jatketaan muutamia kertoja noin kahden kilometrin välein. Sisäänajolla saadaan jarrujen kestoikä pidemmäksi sekä ennaltaehkäistään jarrumelun ja vapinan syntymistä myöhemmin.

Varaa aika huoltoon

Copyright © Öljypiste 2018. All Rights Reserved.

Verkkosivusto atFlow Oy