Käytetyn auton valinta

Kieli poskella tehty opas käytetyn auton valintaan lievittää auton hankinnan tuomaa tuskaa. Etsi sinua parhaiten kuvaileva tyyppi ja katso autosuosituksemme!
Nämä asiat kannattaa huomioida käytetyn auton valinnassa.

Asentajamme törmäävät monesti asiakkaan esittämään kysymykseen, mikä käytetty auto heidän kannattaisi ostaa. Nostureillamme käy kymmeniä tuhansia autoja vuodessa, joten siksi asentajillamme on melko kattava tietopankki päässään ja laajasti tietoa eri automerkkien ja automallien tyyppivioista.

 

Öljypisteen opas käytetyn auton valintaan

Käytetyn auton valinta on harvoin helppoa, sillä vasta hankinnan jälkeen pellin alta mahdollisesti paljastuvat yllätykset voivat kylvää pelkoa. Onneksi kuitenkin Öljypisteen kieli poskessa tehty opas käytetyn auton valintaan tarjoaa avun, kun kiemurtelet edessä siintävän hankinnan tuomissa tuskissa. Etsi nyt esimerkkien joukosta sinua parhaiten kuvaileva tyyppi ja katso autosuosituksemme!

 

1. Vahaaja

Auto on sinulle egon jatke. Haluat tehdä naapurin kateelliseksi ja nautit saamastasi huomiosta. Alinopeutta ajava Corolla on mukava ohittaa reilusti kiihdyttäen ja hakea katsekontaktia suurten peililinssien takaa.

Öljypisteen suositus: Ehdottomasti BMW. Mukava kyyti, hyvä varustelutaso ja ylemmyyden tunne. Huolto hieman arvokkaampaa, mutta ketä se kiinnostaa, kunhan herättää kateutta.

 

2. Luottomies

Auton pitää olla luotettava kulkine, jolla liikutaan siirtymät luotettavasti paikasta toiseen. Lisävarusteet ovat vain yksi hajoava osa lisää. Karvalakkimalli, minun valintani.

Öljypisteen suositus: Toyota. Väri mielellään harmaa, ettet turhaan erotu massasta. Huolto halpaa ja kyyti luotettavaa. Lähes yhtä varma ja mukava kuin hevosvankkurit. Parkkipaikalla kannattaa merkitä auto esimerkiksi vikkuvalolla, jotta sen löytäminen kymmenien samanlaisten joukosta on helpompaa.

 

3. Periaatteen mies

Käyttövoiman pitää olla diesel, renkaina Michelin ja öljynä Mobil.

Öljypisteen suositus: Mercedes-Benz. Mielellään E-sarjaa, mutta myös muutkin käy. Ei kuitenkaan A-sarjaa, eikä niitä uusia rellukoneisia. Huolto maksaa, mutta Mersumieheltä ei raha lopu. PS. Mersulla ei sitten ajeta valot päällä.

 

4. Ristikonratkoja

Autossa pitää olla jotain mystiikkaa ja omaa sielunelämää. Sen pitää olla yksi perheenjäsen, jolla on oma tahto.

Öljypisteen suositus: Renault. Mielellään mahdollisimman paljon erilaisia sähköllä toimivia lisävarusteita. Sähkö-ongelmien selvittämisessä saat todellista aivohierontaa. Vaikeimmat Sudokut ovat sinulle kuin pala kakkua, kun omistat Rellun. Älä turhaan komentele Relluasi. Jos se on päättänyt, että tänään ei lähdetä, luovuta suosiolla ja kokeile seuraavana päivänä uudestaan.

 

5. Erikoismies (Limited Edition)

Auton pitää olla erikoinen. Jos samassa läänissä näkyy toinen samanlainen, se on vahva signaali, että auto pitäisi vaihtaa. Eipä ole muilla tällaista.

Öljypisteen suositus: Mikä vain marginaalimerkki. Myös yleisimmät merkit käy, kunhan valitset niihin sen moottorin mitä on valmistettu vain 4 kappaletta Etelä-Afrikassa vuosien 4/2013-6/2014 välillä. Googlettamisen on syytä olla yksi mieliharrastuksiasi, kun yrität metsästää autoosi varaosia. Myös 3D-tulostimen omistaminen ja osien omatoiminen valmistaminen voi olla taloudellisesti kannattavaa.

 

6. Hälläväliä-tyyppi

Ihan sama. Perheelle kulkuväline johon mahtuu 2 lasta ja labradorinnoutaja.

Öljypisteen suositus: Volkswagen. Esimerkiksi Passat voisi olla sopiva valinta. Ihan mukava kyyti ja voit saada jopa joulukortin korjaamolta. Lisäysöljyä kannattaa ostaa 20 litran astioissa, selvää säästöä.

 

7. Täydellisyyden tavoittelija

Auton pitää olla luotettava, edullinen huoltaa, hyvillä lisävarusteilla, huippu ajo-ominaisuuksilla, halpa hankkia ja hyvännäköinen.

Öljypisteen suositus: Seutulippu.

 

Auton hyvä huoltohistoria on takuu tulevaisuuteen

No, leikki sikseen. Autonasentajana kertyy todella kattava tietämys eri autoista ja niiden tyyppivioista. Jokaisella merkillä ja mallilla on omat ongelmansa, joihin voi kompastua. Niin uusi kuin myös käytetty auto kannattaakin valita aina oman, sen hetkisen tarpeen mukaan. Yksi arvostaa ajo-ominaisuuksia, toiselle on tärkeää auton ulkonäkö ja kolmas haluaa auton, jossa ei ole vikoja. Kaikkea ei saa samassa paketissa.

 

Tarkasta huoltokirja ja auton huoltovälit

Tärkein asia joka kannattaa tarkistaa huolellisesti käytettyä autoa ostaessa, on huoltokirja! Kokemuksella voimme taata, että asiallisesti täytetty huoltokirja on paras takuu auton toiminnasta. Se kaikkien muiden haukkuma tyyppivikapankki voikin olla loistava peli, kun autohuollot ovat suoritettu ajallaan.

Tarkista huoltokirjasta aina huoltovälit. Mitä tiuhemmin huollettu, sitä parempi. Yksikin todella pitkäksi venähtänyt huoltoväli on voinut saada jo ongelmia aikaan. Tarkista vaihdetuista kohteista ainakin seuraavat:

Auton hankinnan jälkeen

Unelmien auton löydyttyä ja joidenkin huoltokohteiden jäätyä hieman hämärän peittoon voit aina kurvata meille, niin tehdään autoon perusteellisempi tarkistus. Esimerkiksi vuosihuoltomme on loistava palvelu, jossa auto käydään tärkeimmiltä osin läpi ja saat hyvän kuvan autosi tämän hetkisestä kunnosta.