Automaattivaihteiston öljynvaihto

Automaattivaihteiston öljynvaihdot kokemuksella

Meillä Öljypisteellä on useiden vuosien ja tuhansien autojen kokemus automaattivaihteistojen koneellisesta öljynvaihdosta. Aloitimme Suomen korjaamokentän pioneereina vaihteistojen koneellisen huoltamisen, ja vuoteen 2020 mennessä meille onkin kertynyt jo lähes 10 000 vaihteiston kokemus automaattien öljyhuolloista. Me todella tiedämme, mitä teemme!

Automaattivaihteiston toiminnan ja pitkän käyttöiän kannalta on ensiarvoisen tärkeää vaihtaa vaihteiston öljyt ja mahdollinen suodatin säännöllisesti. Nykyään suurin osa autonvalmistajista onkin jo määrittänyt automaattivaihteistolle huoltovälin, kun taas vanhempien autojen huolto-ohjelmaan vaihtoväliä ei ole merkitty. DSG-, DCT- ja Powershift-nimitystä käyttäville kaksoiskytkinvaihteistoille huoltoväliksi on usein määritetty 60 tuhatta kilometriä. Perinteisille turbiinitoimisille tai CVT-automaateille hyvä vaihtoväli on noin 60–100 tuhatta kilometriä.

Koneellinen automaattivaihteistojen öljynvaihto mullisti vaihteistojen huollon. Koneellisesti saadaan vanha, likaantunut ja ominaisuutensa menettänyt öljy vaihdettua nopeasti, siististi ja 100-prosenttisesti koko öljytilavuudelta, kun taas perinteisellä tyylillä vaihteiston öljyistä noin 40 % jäi järjestelmään. Koneellisessa vaihdossa pystytään myös käyttämään vaihteiston pesuun tarkoitettua huoltokemikaalia, joka poistaa vaihteistoon pinttynyttä likaa. 

Jos vaihteiston huoltoväli on päässyt venähtämään, suosittelemme ehdottomasti vaihteiston kemiallista pesua ennen öljynvaihtoa. Vaihdamme myös automaattien suodattimet vaihteistoihin, joissa sellainen on. 

Öljynvaihto kannattaa tehdä välittömästi, jos vaihteistossa on seuraavia ongelmia: epätasaiset vaihteenvaihdot, tehohävikki, ylimääräiset äänet, nykiminen tai vaihteiston luistaminen.

Valikoimastamme löytyy oikeat, ajoneuvon vaatimukset täyttävät öljyt sekä vaihteistokohtaiset suodattimet kaikkiin yleisimpiin automaattivaihteistoihin.

Ilmastointihuolto hinnasto

Ilmastointihuolto R134A kylmäaineella

Sisältää ilmastointikaasun R134a.

75 €

Palvelun yhteydessä:
Desifiointi

Auton ilmastointihuolto ja desifiointi. Sisältää ilmastointikaasun R134a, desifioinnin ja raitisilmasuodattimen tarkistuksen.

20 €

Palvelu ja valitut lisäpalvelut yhteensä:

75


Ilmastointihuolto R1234YF kylmäaineella

Auton ilmastointihuolto uudella R1234yf kylmäaineella. Hinta sisältää 100 grammaa kylmäainetta (yleensä riittävä määrä jos auton ilmastointi on toimiva). Ylimenevä kylmäaine 20€ / 100 grammaa.

75 €


Suodattimien hinnat vaihtelevat paljon autokohtaisesti

Yleisimmät ilmansuodattimet maksavat 20-30€ ja yleisimmät aktiivihiiliraitisilmasuodattimet maksavat 25-45€. Tarkat hinnat saat ottamalla meihin yhteyttä.

Toimintaohjeet

Varaa aika automaattivaihteiston öljynvaihtoon ajanvarauskalenterin kautta. Jos haluat kysyä lisätietoja, hintaa tai varata ajan puhelimitse niin katso yhteystietomme Ota yhteyttä sivulta. Kun saavut automaattivaihteiston öljynvaihtoon niin ilmoittaudu henkilökunnalle.

Palveluhinnat

Katso automaattivaihteistojen yleisimmät huoltohinnat täältä.

Hinnastoon

Huoltotili

Palkkapäivä vasta tulossa ja auto huutaa huoltoa? Voit avata meille huoltotilin, jolla voit maksaa ostosi kätevästi osissa ja valita itse kuukausierän suuruuden.

Hae huoltorahoitusta

Varaa aika palveluun

Varaa aika

Kysy lisää

Ota yhteyttä

Katso lähin toimipiste

Toimipisteet

Asiakkaidemme kokemuksia palvelusta öljynvaihto

"Todella hyvää palvelua Tikkurilan toimipisteeltä. Toimipisteeltä soitettiin ja kysyttiin lupaa vaihta huono huoltotulppa uuteen ja hintakin oli kilpailukykyinen. Teetin automaattivaihteiston öljynvaihdon."
Ari Ahonen
Tikkurila

Aiheesta lisää blogissamme

05.02.2020

Minun autooni ei tarvitse vaihtaa vaihteistoöljyjä.

Vaihteistoöljynvaihto on turhaa. Rahastusta. Ei kuulu huolto-ohjelmaan. Hyvin se vielä toimii. Vaihteistoöljyt ovat...

Lue lisää
Filtron logo
Castrol logo
Shell logo
Mobil logo
Teboil logo
Fuchs logo
Bluechem logo
EU rahasto logo
Vipuvoimaa EU:lta logo