Automaattivaihteiston öljynvaihto

Automaattivaihteiston öljynvaihto

Miksi automaattivaihteiston öljynvaihto kannattaa tehdä?

Myös vaihteistoöljy likaantuu ja menettää ominaisuuksia vaikka kyseessä onkin suljettu järjestelmä. Jos automaattivaihteiston öljyjä ei vaihdeta niin vaihteisto ei toimi oikein, lika ja vanha öljy edesauttaa mekaanista kulumista ja lopulta vaihteisto hajoaa. Vaihteiston korjaaminen maksaa tuhansia euroja joten huolto kannattaa tehdä ajallaan. Näinhän toimimme myös moottoriöljyjen kanssa.

Milloin automaattivaihteiston öljynvaihto kannattaa tehdä?

Vaikka osa autonvalmistajista ei ole merkinnyt huolto-ohjelmaan automaattivaihteiston öljyjen vaihtoa niin se kannattaa tehdä vähintään 3 vuoden tai 60 tkm välein. Jos autolla on ajettu enemmän öljyjä vaihtamatta niin suosittelemme ehdottomasti vaihteiston pesua huoltokemikaalilla. Pesulla saadaan varmistettua että lika irtoaa vaihteistosta ja tulee vanhan öljyn mukana pois.

Jos vaihteistossa on seuraavia ongelmia kannattaa öljynvaihto tehdä välittömästi: epätasaiset vaihteenvaihdot, tehohävikki, ylimääräiset äänet, nykiminen, vaihteisto luistaa.

Automaattivaihteiston öljynvaihto 100% tilavuudesta.

Öljypisteellä on jo usean vuoden kokemus automaattivaihteistojen öljynvaihdoista.

Öljypisteen automaattivaihteiston huoltopalvelussa järjestelmä puhdistetaan huippuluokan automaattivaihteiston öljynvaihtoon tarkoitetulla laitteella. Laitteen avulla vanha likaantunut ja ominaisuutensa menettänyt automaattivaihteistoöljy pystytään vaihtamaan nopeasti, siististi ja koko tilavuudelta. Likaantunut vaihteistoöljy aiheuttaa vakavia ongelmia ja ne tulevat auton omistajalle kalliiksi. Puhdistukseen käytetään automaattivaihteiston puhdistukseen tarkoitettua huoltokemikaalia. Puhdistusvaihe kestää 15-30min riippuen vaihteiston likaisuudesta, jonka jälkeen suoritetaan vaihteistoöljynvaihto.

Vaihteistoöljynvaihdon yhteydessä vaihdetaan tarvittaessa myös suodatin jos autossa on vaihdettava suodatin.

Perinteisellä työskentelytavalla vaihdettuna automaattivaihteistoöljyä ei voida vaihtaa kokonaan. Tutkimusten mukaan n. 40% vanhasta öljystä jää järjestelmään.

Paljon automaattivaihteiston öljynvaihto maksaa?

Katso yleisimpien automerkkien hinnat hinnastosta. Tarvittaessa kysy hintaa toimipisteiltämme.

Varaa aika huoltoon

Copyright © Öljypiste 2018. All Rights Reserved.

Verkkosivusto atFlow Oy