Auton akun vaihto

Auton akut asennettuna

Öljypisteellä auton akun vaihto onnistuu nopeasti ja vaivattomasti ilman ajanvarausta. Varastostamme löytyy yleisimmät, laadukkaat Vartan ja Exiden akut Suomen autokantaan. Auton akun vaihdon aikana voit vaikka nauttia kupin kahvia odotustilassamme.

Auton akun vaihto voi tänä päivänä olla melko monimutkainen ja aikaa vievä huoltotyö, jossa tarvitaan diagnostikkalaitteita sekä virran ylläpitoa, jotta ajoneuvo ei kadota tietoja sähköjärjestelmästä tai sekoita elektroniikan toimintaa.

Autoissa käytetään perinteisesti lyijyakkuja, mutta tarjonta on tänä päivänä laajentunut merkittävästi. Start&Stop-järjestelmillä varustetuissa autoissa käytetään AGM- tai EFB-akkuja, jotka ovat perinteisiä lyijyakkuja jonkin verran arvokkaampia.

Nykypäivän autojen yhä hienomman elektroniikan ja Start&Stop-järjestelmien takia auton akulta vaaditaan yhä enemmän. Tästä syystä auton akun vaihto voi olla nykyautoon melko monimutkainen operaatio ja vaatii usein akun koodauksen auton järjestelmään.

Autolla ajon koostuessa pääasiassa lyhyistä matkoista ja jos käytössä on esimerkiksi polttoainekäyttöinen lisälämmitin, on tärkeää huolehtia akun ylläpitolatauksesta. Ylläpitolatauksella varmistetaan akun pidempi elinikä.

Öljypisteeltä saat auton akun kunnon testauksen veloituksetta! Meiltä löytyy hyllyvalikoimasta yleisimmät akkutyypit Suomen autokantaan. Öljypisteellä on tarvittavat laitteet ja osaaminen uuden akun rekisteröintiin auton järjestelmään sekä vaihdossa tarvittavaan varauksen ylläpitoon. Vanhat akut hoidamme asianmukaisesti kierrätykseen.

Akun vaihdon hinta

Akun vaihto

Akkujen hinnat vaihtelevat paljon autokohtaisesti. Yleisimmät akut maksavat 90 - 160€. AGM/EFB akut maksavat yleensä 170-250€. (esim. Start-Stop järjestelmällä varustetut autot.) Akun vaihtotyö maksaa lisäksi yleensä 10-30€. Uudempiin autoihin tarvittava akun koodaus maksaa 30 €. Hinnat ei koske hybridiautoja. Tarkat hinnat saat ottamalla meihin yhteyttä.

Toimintaohjeet

Akun vaihdot teemme toimipisteillä ilman ajanvarausta. Voit halutessasi myös varata ajan ajanvarauskalenterista. Kun saavut paikalle, ilmoittaudu henkilökunnallemme joko hallissa tai kassalla. Henkilökuntamme opastaa ja ohjeistaa sinua ja heidän kanssa voit sopia tarvittavista toimenpiteistä.

Palveluhinnat

Auton akut hinnoitellaan autokohtaisesti. Kysy tarjous autoosi asiakaspalvelustamme.

Hinnastoon

Huoltotili

Palkkapäivä vasta tulossa ja auto huutaa huoltoa? Voit avata meille huoltotilin, jolla voit maksaa ostosi kätevästi osissa ja valita itse kuukausierän suuruuden.

Hae huoltorahoitusta

Varaa aika palveluun

Varaa aika

Kysy lisää

Ota yhteyttä

Katso lähin toimipiste

Toimipisteet

Asiakkaidemme kokemuksia palvelusta

"Vaihdoin autooni akun Hatanpään toimipisteessä. Asiakaspalvelussa nuori mies, joka kertoi asiat niin että minä naisenakin ymmärsin. Muutenkin palvelu oli reipasta ja oikein mukavaa. Tulen käyttämään varmasti jatkossakin palveluitanne."
Sari
Tampere

Aiheesta lisää blogissamme

Akunvaihto varmistaa autosi toimivuuden myös kiireisinä aamuina.
02.12.2020

Viljon virraton maanantai

Auton akusta kannattaa huolehtia ja akun vaihto voikin pelastaa monta kiireistä aamua. Mutta miten oikea akku valitaan...

Lue lisää
Filtron logo
Castrol logo
Shell logo
Mobil logo
Teboil logo
Fuchs logo
Bluechem logo
EU rahasto logo
Vipuvoimaa EU:lta logo