Usein kysytyt kysymykset

UKK

Olemme koonneet listan kysymyksistä, joita kohtaamme usein työssämme. Toivottavasti löydät niistä avun ongelmaasi.

Öljynvaihto

Onnistuuko öljynvaihto ilman ajanvarausta?

Öljynvaihto ilman ajanvarausta onnistuu Öljypisteellä heti, kun vain kurvaat paikalle. Öljynvaihtoon pääsee meillä pääsääntöisesti heti tai ruuhka-aikoina pienen jonotuksen jälkeen. Kovina ruuhka-aikoina jonotusaika voi olla pidempi (yli 20 minuuttia). Ilmoittautuessasi asentajat osaavat kertoa summittaisen aika-arvion huoltoon pääsemisestä.

Jos et kuitenkaan halua tulla suoraan öljynvaihtoon ilman ajanvarausta, voit myös halutessasi etukäteen varata ajan ja näin ollen varmistaa, ettei sinun tarvitse jonottaa vuoroasi.

Isommat huollot, kuten määräaikaishuollot, vuosihuollot, automaattivaihteistojen öljynvaihdot ja jarruhuollot tarvitsevat aina ajanvarauksen.

Pitääkö minun tietää, mikä öljy autoon tulisi valita tai jotakin muuta autostani saapuessani huoltoon?

Sinun ei tarvitse tietää, mikä öljy autoon kannattaa valita. Meillä asioidessasi sinun ei siis tarvitse jännittää, vaikka tietämyksesi autoista rajoittuisi ajamiseen. Asentajamme saattavat kyllä kysyä, mitä öljyä olet autossasi käyttänyt tai tiedätkö, onko raitisilmasuodatinta vaihdettu koska viimeksi. Näihin sinun ei kuitenkaan tarvitse osata vastata mitään, sillä asentajamme kyllä tietävät, mikä öljy autoon kannattaa valita valmistajan asettamien vaatimusten mukaisesti sekä kertoa tarpeen tullen myös muista vaihtoehdoista. Samalla voimme tarkistaa veloituksetta suodattimien vaihtotarpeen tai muita nestepintoja. Meillä ei tarvitse hävetä tietämättömyyttä, sillä asentajamme mielellään jakavat tietämystään ja opastavat tarvittaessa.

Joissakin pisteissä asiakkaat ajavat auton itse nosturille asentajan käsimerkkejä noudattaen, jos tämä tuntuu vieraalta, niin pyydettäessä asentajamme hoitavat senkin puolestasi.

Autossani on sähköinen huoltokirja, saanko teiltä siihen huoltomerkinnät?

Kun sinulla on sähköinen huoltokirja, voimme tehdä siihen huoltomerkinnät.  Tällä hetkellä pystymme tekemään merkinnät sähköiseen huoltokirjaan ainakin: Audi, BMW, Ford, Jaguar, Kia, Land Rover, Mazda, Mercedes-Benz, Mitsubishi, Skoda, Seat ja Volkswagen -automerkkien osalta. Päivitämme palvelua kuitenkin koko ajan ja merkkejä lisätään sitä mukaa. Kysy siis asentajiltamme tarvittaessa lisätietoa, jos sinulta löytyy sähköinen huoltokirja!

Kuinka usein auton öljyt pitää vaihtaa?

Se kuinka usein auton öljyt pitää vaihtaa, riippuu käytössä olevasta moottoriöljytyypistä. Pääsääntöisesti moottoriöljyn vaihto kannattaa Suomen olosuhteissa tehdä 10-20tkm välein tai vähintään kerran vuodessa. Suomen sääolosuhteet kun ovat erittäin haastavat moottoriöljyille lämpötilojen vaihdellessa -35 celsiuksesta aina +35 celsiukseen. Pitkät huoltovälit +30tkm ovat auton eliniän kannalta vahingollisia, eivätkä ole suunniteltu raskaisiin olosuhteisiin, joihin Suomen ilmasto lukeutuu. Myös huoltokirjoista löytyy usein maininta raskaissa olosuhteissa huoltovälin puolittamisesta.

Moottoriöljyn vaihto noudattaa usein seuraavaa kaavaa:

  • 5W-40 10tkm/1vuosi
  • 0W-40/5W-30  max.15tkm/1 vuosi
  • 5W-30 longlife max.20tkm/1 vuosi

Jos auto kuluttaa paljon öljyä, kannattaako käyttöön ottaa paksu öljy?

Paksu öljy ei pääsääntöisesti ole oikea ratkaisu, jos auto kuluttaa paljon öljyä. Moottori on usein suunniteltu toimimaan tietyn viskositeetin öljyllä, tietyllä lämpötila-alueella. Viskositeetiltään paksumpi öljy voidaan kuitenkin ottaa käyttöön, jos se täyttää auton vaatimukset viskositeetin ja luokituksen osalta sekä on soveltuva käyttölämpötiloihin. Mikäli taas valitaan suosituksia paksumpi öljy, ongelmaksi usein muodostuu puutteellinen voitelu kylmissä olosuhteissa, jolloin öljy ei tavoita kaikkia voideltavia kohteita ja aiheuttaa ennenaikaista kulumista moottorin osissa, joka johtaa lopulta moottorivaurioon.

Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että pienempi haitta on lisätä hieman useammin notkeampaa öljyä kuin antaa auton moottorin rikkoontua liian paksun öljyn aiheuttaman puutteellisen voitelun takia.

Kun auto kuluttaa paljon öljyä, johtuu moottorin öljynkulutus usein enemmänkin karstasta männänrenkaissa, joka on saanut ne ”liimaantumaan” ja päästää öljyä männänrenkaiden ohi palotilaan. Suosittelemme paljon öljyä kuluttaviin auton moottoreihin moottorin sisäpesua kemiallisesti, joka irroittaa karstaa ja saa männänrenkaat taas liikkumaan ja vähentämään öljynkulutusta.  Moottorin kemiallinen sisäpesu tehdään öljynvaihdon yhteydessä ja sen hinta on 40€ (sisältäen pesutyön ja puhdistuskemikaalin.)

Kauanko öljynvaihto kestää?

Öljynvaihto kestää keskimäärin 10 minuutista puoleen tuntiin.

Mikäli huollon yhteydessä vaihdetaan muita auton suodattimia, kuten esimerkiksi raitisilmasuodatin, moottorin ilmansuodatin tai polttoainesuodatin, huoltoaika luonnollisesti pitenee. Huoltoajat ovat aina autokohtaisia, mutta asentajamme osaavat arvioida huoltoon kuluvan ajan saapuessasi paikalle.

Huollon aikana voit nauttia kupin kahvia asiakastiloissa tai vaihtoehtoisesti jättää auton pisteellemme ja noutaa sen myöhemmin.

Suodattimet

Kuinka usein raitisilmasuodatin pitää vaihtaa? (suodattaa ohjaamoon tulevaa ilmaa)

Suositusten mukaan raitisilmasuodatin pitää vaihtaa kerran vuodessa. Likaantuneen raitisilmasuodattimen tunnistaa helposti ohjaamoon tulevasta tunkkaisesta hajusta tai esimerkiksi huurtuvasta tuulilasista.

Allergikot HUOM! Likaantunut raitisilmasuodatin voi helposti homehtua ja aiheuttaa oireita autoilijalle. Meiltä löytyy moneen autoon myös aktiivihiilisuodatin, jonka suodatuskyky on tavallista paperisuodatinta parempi. Samalla se estää homeen kasvua suodattimen pinnalle ja puhdistaa myös kaasumaisia epäpuhtauksia.

Auton ilmansuodattimen vaihtoväli (suodattaa moottorille menevää ilmaa)

Auton ilmansuodattimen vaihtoväli on yleensä hieman pidempi kuin raitisilmasuodattimen ja siihen vaikuttaa paljon käyttöolosuhteet, sillä esimerkiksi hiekkaisilla teillä paljon ajavan suodatin voi olla tarpeen vaihtaa jopa pariin kertaan vuodessa. Toisessa tapauksessa taas voi riittää vain joka toinen vuosi. Tarkistamme ilmansuodattimen kunnon pyydettäessä veloituksetta! Likaantunut ilmansuodatin voi aiheuttaa esimerkiksi kasvavaa polttoaineen kulutusta, huonoa tyhjäkäyntiä, huonot päästöarvot sekä turbon- tai ilmamassamittarin rikkoutumisen.

Polttoainesuodattimen vaihtoväli

Polttoainesuodattimen vaihtoväli dieselautoissa on suositusten mukaan vuosittain. Suodattimen vaihto kannattaa ajoittaa syksyyn, ennen ensimmäisen pakkasjakson alkamista. Huonokuntoinen polttoainesuodatin on yksi yleisimmistä hyytymistä aiheuttavista vioista (auton akun ohella) talven kovien pakkasten aikana. Mikäli polttoainejärjestelmä on päässyt pahasti likaantumaan ja vettä kertymään järjestelmään suosittelemme tankkiin lisättävää polttoainejärjestelmän puhdistuskemikaalia, joka tappaa tankista diesel-bakteerin, poistaa epäpuhtaudet polttoainelinjasta, puhdistaa suuttimet ja palotilan.

Bensiiniautoissa polttoainesuodattimen vaihtoväli on noin 3-4 vuoden välein. Kaikissa nykyaikaisissa bensiiniautoissa ei kuitenkaan välttämättä enää ole vaihdettavaa polttoainesuodatinta. Tällöin suosittelemme lisäämään polttoaineen sekaan puhdistuskemikaalin, joka puhdistaa tankin sisällä olevan sihdin sekä poistaa veden järjestelmästä ja karstan imukanavista, palotilasta, suuttimista ja pakokaasun jälkikäsittelylaitteista. HUOM! Osassa autoista bensiinisuodatin sijaitsee auton alla takaosassa ja on näin ollen erittäin altis ruostumiselle, jolloin matka voi helposti katketa suodattimen puhkiruostumiseen ja polttoainevuotoon.

Muut asiat

Kuinka usein auton ilmastointi pitää huoltaa, vaikka se toimii?

Auton ilmastointi pitää huoltaa 2-3 vuoden välein. Vaikka ilmastointi on suljettu järjestelmä, niin kylmäainetta pääsee poistumaan järjestelmästä. Kylmäainevajaus johtaa siihen, että kompressori käy tiheämmin,  jäähdytysteho heikkenee, polttoaineen kulutus kasvaa ja liian tyhjä järjestelmä voi rikkoa kompressorin. Myös kosteutta pääsee ajan saatossa kertymään järjestelmään, joka saadaan huollossa poistettua. Kosteus syövyttää järjestelmää sisältä päin.

Valtaosa ilmastointihuoltoon saapuvista autoista saapuu huoltoon liian myöhään, kun järjestelmä on jo lakannut toimimasta. Toimimattomasta ilmastoinnista on usein joko kompressori hajonnut, järjestelmään on syöpynyt reikä tai muu ilmastoinnin osa hajonnut, jotka olisi pystytty estämään määräajoin suoritetulla huollolla. Kärjistettynä esimerkkinä voidaan todeta, että moottoriöljytkin on hyvä vaihtaa ennen moottorin rikkoontumista.

HUOM! Ilmastointihuolto ei kuulu auton määräaikaishuolto-ohjelmaan, vaan se on auton omistajan tilattava lisätyönä.

Kuinka usein jarrunesteen vaihto kannattaa tehdä ja miksi?

Jarrunesteen vaihto tulee tehdä noin 2-3 vuoden välein. Jarruneste on hygroskooppinen neste eli se kerää itseensä kosteutta. Kosteus taas laskee jarrunesteen kiehumispistettä ja pahimmillaan nesteen kiehuminen aiheuttaa jarrujen häviämisen äkkijarrutustilanteessa. Kosteus jarrunesteen seassa myös ruostuttaa sisältäpäin jarrujärjestelmää ja aiheuttaa ajan saatossa kalliita korjauksia. Meiltä löytyvät jarrunestemittarit, joilla voimme pyydettäessä ilmaiseksi tarkistaa jarrunesteen kosteuspitoisuuden. Jarrunesteen vaihdon hinta on 59€ (sisältäen työt ja uuden jarrunesteen). Varaa aika jarrunesteen vaihtoon tästä!

Miksi Öljypisteellä ei onnistu öljynvaihto omilla öljyillä tai autohuolto omilla osilla?

Öljypiste ei tee autohuoltoa omilla osilla tai öljynvaihtoa omilla öljyillä takuun säilymisen vuoksi. Jos tekisimme esimerkiksi jarrupalan vaihdon asiakkaan tuomilla paloilla, ja jarrupalasta irtoaisi kitkapinta muutaman ajokilometrin jälkeen, jäisi ilmaan kysymys: Oliko asiakkaan tuomassa jarrupalassa valmistusvirhe, vai tapahtuiko asennuksessa virhe? Tai jos öljynsuodattimen tiivisterenkaan välistä vuotaisi öljyä – oliko asiakkaan tuomassa suodattimessa valmistusvirhe, vai oliko asennus virheellinen?

Kun työt ja osat tulevat meiltä, pystymme antamaan täyden takuun molemmille.

Miten me toimimme ravintolassa

Me emme ravintolaan mennessämme vie perunoita, lihaa ja salaattiaineksia kokille ja pyydä tekemään annosta, maksaen vain ruoanvalmistuksesta. Ravintolassa maksamme siitä, ettei meidän tarvitse käydä kaupassa ostamassa raaka-aineita, vertailla niitä ja niiden hintoja. Maittava ruoka valmistetaan puolestamme ja tarjoillaan ystävällisesti, viihdyttävässä ympäristössä. Lopuksi joku hoitaa jopa tiskit puolestamme. Tästä palvelusta me maksamme mielellämme!

Vääränmalliset osat voivat tulla kalliiksi

Vääränmalliset osat voivat lopulta käydä molemmille osapuolille kalliiksi. Otetaanpa tästä esimerkki: Olemme varanneet asiakkaalle jarrupalan vaihtoon puolen tunnin ajan. Asiakkaan tuomat jarrupalat ovatkin vääränmalliset.

Joudumme selvittämään lähivaraosaliikkeistä, saammeko oikeanmallisia jarrupaloja, käymme noutamassa palat, ja vasta sitten pääsemme asennustyöhön. Puolen tunnin aika on käytetty oikeiden jarrupalojen hakuun ja olemme jäljessä aikataulustamme. Seuraavat asiakkaat eivät saa palvelua silloin, kun heille oli huoltoaika varattuna.

Pahimmassa tapauksessa oikeita jarrupaloja ei löydy kuin vasta seuraavalle päivälle. Auto seisoo purettuna nosturilla odottamassa oikeita osia. Olisitko asiakkaana valmis maksamaan nosturipaikan varaamisesta 65€/h? Tai maksamaan samasta työstä kahteen kertaan, kun auto puretaan, todetaan väärät osat, kasataan, puretaan seuraavana päivänä uudelleen ja kasataan oikeilla osilla? Emme mekään.

Varaosaohjelmissa rekisterinumerohakukaan ei ole aukoton. Meillä on käytössä useita eri ammattiohjelmia, joista hakemalla voimme selvittää, että saamme tilattua juuri ne oikeat ja laadukkaat osat. Siltikin törmäämme päivittäin ajoneuvoihin, joihin osia tilatessamme emme voi olla 100% varmoja osien sopivuudesta, ja tilaamme varmuuden vuoksi myös vaihtoehtoiset osat. Näin varmistamme, että varattu aika ei mene hukkaan, ja sinun ei tarvitse tulla meille uudestaan saman asian takia.

Haluamme tarjota helppoa palvelua

Kun etsit, vertailet ja käyt noutamassa osia varaosaliikkeistä tai nettikaupoista käytät siihen omaa kallisarvoista vapaa-aikaasi. Ilmaan jää kuitenkin kysymys, tuliko tilattua ne oikeat ja laadukkaat osat.

Käytämme vain hyviksi todettuja ja laadukkaita varaosia, ja saat ne varmasti kilpailukykyiseen hintaan. Totta on sekin, että nettikaupasta tilaamalla voisit saada osat edullisemmin, mutta kannattaa miettiä, kuinka paljon helpompaa sinun on kertoa asentajalle vain autosi rekisterinumero ja tarvittavat toimenpiteet sekä saapua varattuna aikana paikalle. Silloin sinun ei tarvitse huolehtia osien sopivuudesta tai laadusta, eikä tarvitse käydä noutamassa osia postista tai varaosaliikkeestä sekä tehdä mahdollisia palautuksia vääristä osista tai reklamoida virheestä. Tämän kaiken saat jättää meidän huoleksemme.

Onnistuuko autohuolto tai öljynvaihto lauantaina?

Öljypisteellä onnistuu autohuolto ja öljynvaihto lauantaina. Lauantaisin pisteemme toimivat pääosin kuitenkin vain pikaöljynvaihtona pienemmällä miehistöllä. Joissakin tapauksissa myös isommat autohuollot lauantaina voivat olla mahdollisia, mutta tätä on tiedusteltava aina etukäteen sinua lähinnä sijaitsevasta toimipisteestämme.

Voinko tuoda auton edellisenä päivänä tai illalla odottamaan huoltoa?

Auton voi tuoda odottamaan huoltoa toimipisteellemme myös edellisenä päivänä tai iltana. Ota yhteyttä toimipisteeseemme ja sovi auton luovutuksesta etukäteen.

Onnistuuko Öljypisteellä auton jakopääremontti?

Auton jakopääremontti ei kuulu palveluihimme, sillä olemme erikoistuneet öljynvaihtoon ja auton pikahuoltoihin ilman ajanvarausta. Haluamme toimia helppona ja nopeana huoltopaikkana. Pyrimme siihen, ettei meillä tarvitsisi ikinä jonottaa pitkään autohuoltoon pääsyä, vaan huolto onnistuisi pikimmiten.

Mikäli olisimme autokorjaamo ja tekisimme isompia huoltoja tai enemmän aikaa vieviä korjauksia, olisivat nosturimme varattuina useita tunteja ja huollon jonotusajat venyisivät kohtuuttomiksi.

Onnistuuko Öljypisteellä auton korjaus?

Auton korjaus ei varsinaisesti kuulu Öljypisteen palveluihin, sillä olemme öljynvaihtoon ja autohuoltoon ilman ajanvarausta erikoistunut huoltoliike. Meille olet tervetullut teettämään niin kaikki öljynvaihdot, autohuollot kuin myös muut huoltotoimenpiteet kuten jarruhuollot ja ilmastointihuollot sekä auton pikahuollot kuten suodatinten vaihdot, polttimon vaihdotvikakoodien luvut ja auton akun vaihdot. Auton korjaus ei siis varsinaisessa merkityksessään kuulu repertuaariimme, vaan pyrimme toimimaan helppona ja nopeana huoltopaikkana, johon ei tarvitse jonottaa pitkään.

Onnistuuko auton määräaikaishuolto myöhässä?

Kun auton määräaikaishuolto on myöhässä eli se tehdään aika- tai kilometriperusteisen määräajan ylittymisen jälkeen, katsotaan uuden auton takuu rauenneeksi. Auton valmistajan määrittämiä määräaikaishuollon huoltovälejä onkin aina noudatettava erittäin tarkasti, jotta auton takuu säilyy voimassa. Esimerkiksi DSG-vaihteistoöljyt pitää vaihtaa 60 tkm kohdalla ja jakopäähihna tarkistaa 30 tkm kohdalla. Jos näistä on luistettu ja myöhemmin huomataan vaihteistossa tai jakopäänhihnassa vikaa, niin auton korjaus menee asiakkaan piikkiin takuun sijasta. Määräaikojen seuranta onkin erittäin tarkkaa, sillä useimmat auton valmistajat edellyttävät takuun osalta aukotonta huoltohistoriaa sekä ilmoitettujen huoltovälien tarkkaa noudattamista. 

Varaa aika huoltoon tai öljynvaihtoon

Filtron logo
Castrol logo
Shell logo
Mobil logo
Fuchs logo
Bluechem logo