Ilmastointihuolto

Auton ilmastointihuolto

Auton ilmastointihuolto on tärkeää suorittaa säännöllisesti – ilmastointilaite on syytä huoltaa vähintään 2 vuoden välein ja eritoten silloin, kun ilmastointi vielä toimii. Kun huollatat auton ilmastoinnin säännöllisesti, varmistat, että ilmastointi puhaltaa kylmää ilmaa helteillä ja autosi kuluttaa vähemmän.

Säännöllisellä huollolla vältät myös kalliit ilmastoinnin korjaukset ja säästät selvää rahaa. Kun huomaat, ettei ilmastointi enää puhalla kylmää, on tärkeää kytkeä järjestelmä pois päältä ja viedä auto ilmastointihuoltoon mahdollisimman nopeasti. Mikäli järjestelmässä on vuoto tai jokin komponentti on rikkoutunut, ei huoltoa voida välttämättä suorittaa tai ilmastointi ei toimi huollon jälkeenkään.

Auton ilmastointihuollon hinta on 85 € R134A kylmäaineella. Hinta sisältää kylmäaineen.

Uudemmalla R1234YF kylmäaineella ilmastointihuollon hinta on 99 €. Hinta sisältää 100 grammaa kylmäainetta.

Suurin osa havahtuu auton ilmastointihuollon tarpeeseen vasta silloin, kun ilmastointi on jo lakannut toimimasta. Tätä voisi verrata auton viemiseen öljynvaihtoon vasta silloin, kun moottori on jo leikannut kiinni. Kun kylmäaineen vajaus on merkittävä, pitäisi järjestelmän tunnistaa laskenut paine ja katkaista ilmastoinnin toiminta. Aina näin ei kuitenkaan tapahdu ja kylmäaineen vajauden aiheuttama puutteellinen voitelu on jo voinut rikkoa järjestelmän. Huoltamattomuudesta johtuen järjestelmään kondensoitunut vesi on myös voinut syövyttää reiän, josta kylmäaineet ovat vuotaneet ulos.

Auton ilmastointihuolto Öljypisteellä sisältää kylmäaineen, uv-väriaineen, kompressoriöljyn, järjestelmän kuivauksen ja toiminnan testauksen. Raitisilmasuodattimen vaihto ja järjestelmän desinfiointi takaavat ajoneuvoosi raikkaan ja bakteerittoman sisäilman.

Vuoden 2011 jälkeen tyyppihyväksytyn auton tai vuoden 2017 jälkeen käyttöön otetun auton ilmastointilaitteessa käytetään uutta R1234YF-kylmäainetta, jonka ilmastoa lämmittävä arvo on vanhaa R134A-kaasua pienempi. Jos et tiedä, kumpi kylmäaine autossasi on, voit aina soittaa asiakaspalveluumme. Aikaa itse varatessa ei ole välttämätöntä tietää kumpaa kylmäainetta autossa on, sillä kaikissa pisteissä huollamme molempien kylmäaineiden järjestelmiä.

Ilmastointihuollon hinta

Ilmastointihuolto R134A kylmäaineella

Sisältää ilmastointikaasun R134a.

85 €

ILMASTOINTIHUOLLON YHTEYDESSÄ:
Desinfiointi

Desinfiointi ja raitisilmasuodattimen tarkistus.

20 €

ILMASTOINTIHUOLTO JA VALITUT LISÄPALVELUT YHTEENSÄ:

85


Ilmastointihuolto R1234YF kylmäaineella

Auton ilmastointihuolto uudella R1234yf kylmäaineella. Hinta sisältää 100 grammaa kylmäainetta. (yleensä riittävä määrä jos auton ilmastointi on toimiva) Ylimenevä kylmäaine 20€ / 100 grammaa.

99 €

ILMASTOINTIHUOLLON YHTEYDESSÄ:
Desinfiointi

Desinfiointi ja raitisilmasuodattimen tarkistus.

20 €

ILMASTOINTIHUOLTO JA VALITUT LISÄPALVELUT YHTEENSÄ:

99

Toimintaohjeet

Varaa aika auton ilmastointihuoltoon ajanvarauskalenterin kautta. Jos haluat kysyä lisätietoja, ilmastointihuollon hintaa tai varata ajan puhelimitse, niin katso yhteystietomme Ota yhteyttä -sivulta. Kun saavut toimipisteeseemme ilmastointihuoltoon, niin ilmoittaudu aluksi henkilökunnalle.

Palveluhinnat

R134A kaasulla ilmastointihuolto 75€ tai laajempi auton ilmastointihuolto 95€ (sisältäen järjestelmän desinfioinnin ja raitisilmasuodattimen kunnon tarkistuksen.) R1234YF kaasulla ilmastointihuolto 99€.

Hinnastoon

Huoltotili

Palkkapäivä vasta tulossa ja auto huutaa huoltoa? Voit avata meille huoltotilin, jolla voit maksaa ostosi kätevästi osissa ja valita itse kuukausierän suuruuden.

Hae huoltorahoitusta

Varaa aika palveluun

Varaa aika

Kysy lisää

Ota yhteyttä

Katso lähin toimipiste

Toimipisteet

Aiheesta lisää blogissamme

Ilmastointihuolto tulee teettää vähintään kolmen vuoden välein.

Auton ilmastointihuolto pitää tehdä säännöllisesti

Auton ilmastointihuolto pitää huolen, että matkanteosta voi nauttia myös kesähelteillä ja hikipisarat jättää vuodatettavaksi...

Lue lisää
Ilmastointihuollon hinta ei välttämättä sisällä kylmäainetta, jolloin lopullinen huoltohinta saattaa yllättää kuluttajan.

Ilmastointihuollon hinta ja hintavertailun perusteet

Ilmastointihuollon hinta voi vaihdella suuresti, riippuen huollon sisällöstä ja eritoten siitä, sisältääkö huoltohinta...

Lue lisää
auton kustannukset

Auton kustannukset – miten pitää kulut kurissa?

“Kun auton ostat, ei siitä ole kuin kustannuksia!” Tämän negatiivissävytteisen lauseen on lähes jokainen autonomistaja...

Lue lisää
Filtron logo
Castrol logo
Shell logo
Mobil logo
Fuchs logo
Bluechem logo